Blije gezichten, daar doen wij het voor
 
 

Service staat bij ons voorop

Wat jouw vraag ook is, wij helpen je graag verder!

Daarom kun je ons op heel veel manieren bereiken. Bijvoorbeeld per e-mail, telefoon of via social media. Het maakt niet uit hoe je contact opneemt, onze klantenservice staat altijd voor je klaar om net dat stapje extra te zetten.

De meest gestelde vragen

Heb je vragen over de installatie van onze producten? 

We hebben het antwoord dat je zoekt alvast op deze pagina gezet! Kijk hieronder bij de veelgestelde vragen of neem direct contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Wij zijn blij dat jij kiest voor Clean Energy, samen gaan wij zorgen voor een groener Nederland. Om klant te worden bij Clean Energy moet je een aantal stappen doorlopen. Aanmelden kan via deze link.

Een zonnepaneel zet zonlicht om in zonne-energie. Op het moment dat er licht op het paneel valt wordt tussen de twee lagen elektrische stroom opgewekt, dit heet gelijkstroom. Met een omvormer zet je deze gelijkstroom om in wisselstroom. Wisselstroom is de bruikbare stroom die uit je stopcontacten komt, waardoor je gebruik kunt maken van duurzame stroom.

Overdag wanneer de zonnepanelen energie opwekken verbruik je dus je eigen energie. 's Avonds als de zonnepanelen geen energie opwekken, verbruik je energie van je energieleverancier.

Gemiddeld genomen verdien je zonnepanelen terug binnen 6-8 jaar afhankelijk van het type zonnepaneel, omvormer en plaatsing van de zonnepanelen.

Zonnepanelen op het zuiden wekken meer op waardoor de terugverdientijd sneller zal zijn. Aangezien zonnepanelen minimaal 25 jaar meegaan, profiteer je daarna nog ruim 15 jaar van gratis energie.

Zonnepanelen hebben ook een gunstig effect op de waarde van een woning.

Wanneer u zonnepanelen op uw woning heeft dan zijn er altijd momenten waarop u elektriciteit levert aan uw energieleverancier. U energieleverancier betaalt u daar een vergoeding voor. Dit houdt in dat u doorlopend een product verkoopt en daarmee een ondernemer bent. Omdat u ondernemer bent heeft u het recht om de btw op uw investeren, de zonnepanelen installatie, terug te vragen bij de belastingdienst. Wel bent u btw-plichtig voor de btw die u krijgt over de vergoeding die uw energieleverancier aan u betaald voor de teruggeleverde stroom. Echter kan deze btw-verplichting in één keer worden voldaan via een vast bedrag. Dit bedrag is afhankelijk van het totale vermogen van uw installatie.

In samenwerking met De Centrale BTW Teruggave regelt Clean Energy Solutions voor alle particuliere klanten de aanvraag voor de btw teruggave.

Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom te leveren, je mag de opgewekte stroom wegstrepen (salderen) tegen de stroom die je afneemt van het energiebedrijf. Tegen hetzelfde tarief: 22 cent per kWh, inclusief alle belastingen (prijspeil 2020). Daar zit wel een limiet aan: als je jaarlijks meer stroom levert dan afneemt, dan krijg je een lagere vergoeding voor het ‘teveel’ dat je produceert. Deze teruglever vergoeding kan per energiebedrijf verschillen en ligt momenteel ongeveer tussen 3 en 12 cent per kWh. (Bron: www.milieucentraal.nl)

Voor particulieren zijn er in 2021 helaas geen subsidie mogelijkheden voor zonnepanelen, wel kunt u nog steeds gebruik maken van de BTW teruggave regeling. 

Zakelijke klanten kunnen gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek (EIA). Elke ondernemer die investeert in duurzame energie kan gebruik maken van de Energie-investeringsaftrek. Jouw investering biedt dubbel voordeel: energiekosten gaan omlaag en je betaalt minder belasting.

De montage van de zonnepanelen op het huis neemt gemiddeld 1 werkdag in beslag. Bij afwijkende formaten en grotere systemen kan het zijn dat de installatie langer duurt. Tijdens de installatie moet je wel thuis zijn aangezien we ook in jouw woning moeten zijn voor de plaatsing van de omvormer en de bekabeling.

Er zijn 4 soorten zonnepanelen in de markt, monokristallijn (zwarte zonnepanelen), polykristallijn (blauwe zonnepanelen), amorf silicium, ook wel dunne film, zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen. Wij adviseren zonnepanelen van het merk JA Solar. Dit merk behoord tot de top 5 fabrikanten in de wereld

De voordelen JA Solar zonnepanelen:

 • 15 jaar productgarantie op alle zonnepanelen
 • 25 jaar vermogensgarantie op alle panelen
 • Zeer hoog rendement door jarenlange innovatie.
 • Productie compleet in eigen beheer.
 • Zet 100% eigen zonnecellen in.
 • Hoogste mate van kwaliteitscontrole en kwaliteitsstandaarden.
 • Beursgenoteerd bedrijf en één van de financieel gezondste zonnepanelen fabrikanten van het moment.
 • Faillissement tijdens de garantieperiode hoeft daarom geen zorg te zijn.
 • JA Solar is een Tier 1 producent.
 • Hoofdkantoor in Europa.
 • Clean Energy Solutions werkt uitsluitend met gecertificeerde Installateurs
 • Uitsluitend Nederlands sprekende installateurs
 • Landelijke dekking
 • BTW terugave service is altijd inclusief
 • Mogelijkheid om de zonnepanelen te financieren
 • Onze zonnepanelen worden vrijwel altijd binnen één dag geïnstalleerd
Contact met de klantenservice van Clean Energy

Wil je niet wachten?

Wil je direct antwoord op je vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op. Geen bandjes of verwarrende keuzemenu's, je krijgt direct iemand aan de lijn. De gemiddelde wachttijd in onze telefoonlijn is 35 seconden.

Contact met Clean Energy Solutions

service@ce-solutions.nl 085 06 45 990

Maandag t/m vrijdag:
09:30 - 12:30 uur en 13:00 - 16:00 uur.

 

Adresgegevens

Clean Energy Solutions B.V.
Stavangerweg 16
9723 JC Groningen
Nederland

Bedrijfsgegevens

IBAN: NL28 RABO 0351 2900 95
BTW: NL86 0970 668 B01
KvK: 77321502